Premiär på Sommargreener!

Mitt eget spel / Permalink / 0
 Premiär för spel mot sommargreener idag! Det gick förvånansvärt bra!
 
Nu hade jag jobbar ihop till att verkligen få vara ledig en tisdag, och därmed passa på att spela lite golf! +5 grader, regn och stark vind vid starten men det sprack upp och blev en skön dag - med förvånansvärt bra spel med bla 100% fairwayträffar!
 
Efter att ha jobbat med att sätta upp ett nytt innertak i köket ville jag unna mig en ledig dag på min lediga tisdag, och vad kunde vara bättre än att åka till Kungsbacka och spela 9 hål mot sommargreener? Ja, det hade förstås varit att åka till Lycke då, men.. 9 hål kändes lagomt, och jag hade en tanke om att vilja chippa lite extra så 18 hål hade inte varit så bra just idag.
 
Min tanke inför rundan var att försöka hitta en bra känsla för svingen. Balans och kontroll, gärna uppemot hälfen av fairways och greener träffade, och även om greenytorna är dåliga så kan man ju ändå ha en bra känsla för hur man slår putten.
 
Och det gick så mycket bättre än jag kunde föreställa mig! Förstår faktiskt inte riktigt! Från tee träffade jag alla 7 fairways, en med driver, två med spoon, tre med drivin-iron och en med järn 7! Och järnspelet in mot greenerna var nära att vara lika bra. 7 träffade greener av 9, och bara ett riktigt skruttslag.
Det viktiga är ändå att jag lyckades hitta en "cool" och bra känsla inför mina slag. Jag tog bra beslut och spelade mot en säker del av greenen där det var lite tajt, och jag slog bra slag! Undantaget blev på hål 4, där jag kände en osäkerhet och "stress" inför slaget. Osäker på mitt klubbval, vinden, läget... ja... allt... 
 
Tränade också en hel del chippning, med lite blandade resultat. Det här är helt klart ett område jag måste ta tag i på riktigt allvar om jag ska kunna hålla ihop några scorer.

Inte så mycket att prata om, en överranskande bra känsla och vi vet ju att det lär vara borta nästa gång, eller? 
 
Till top