Datum för seriespelet är här.

Mitt eget spel / Permalink / 1
Backa Säteri finns med i spelschemat för vårt klubblag i H50. Det betyder att jag har chans att spela tävlingar på 4 stycken för mig nya banor i år!
 
GGF har släppt spelschemat för det nationella seriespelet och det verkar faktiskt som om att man har tagit SGF's H50-schema i beaktan då det faktiskt inte krockar någonstans. Men det blir en hektisk inledning på säsongen om jag nu ska spela att jag nu på förhand vill! 
 
Det blir till att inleda golfsäsongen med en formtopp om man ser till hur mycket tävlingar det blir i inledingen på året! Redan i slutet av april startar seriespelet och det känns lite extra kul för mig nu när jag går upp en åldersklass och blir H50 i år. Lite surt kanske, att laget åkte ur Div III förra året så vi får börja om i den lägsta serien Div IV. Men... man får se det positiva att man nu får chansen att vara med och spela upp laget igen!
 
Men distriktets Elit-tour, GGF Order of Merit är först ut, och här har man än så länge bara släppt tre speldatum än så länge. Albatross gillar jag ju, och Lycke är en av mina favoritbanor så där kan det mycket väl blir start i dom två i alla fall. Speciellt med dessa OoM -tävlingar är ju att dom är "Elit", och spelas över 36 hål från vit tee.
 
När man tittar på årets seriespel så är listan över deltagande lag ovanligt lång. Det normala är ju att man spelar med 6 lag per division, men nu blir vi 9 (!) lag i år! De lag som deltar i vår serie är då:
  • Mölndal
  • St Jörgen
  • Lunna
  • Gräppås 
  • Backa Säteri
  • Särö
  • Torrekulla
  • Sisjön
  • Kungälv-Kode
Men vi spelar ändå 6 omgångar, så det blir bara 6 av lagen som får dra nytta av hemmplansfördel, och det är något vi går miste om! 
Serien startar redan fredagen den 26e april på Särö, vilket kan bli lite spännande. Den brukar iofs ha fina greener men det känns lite spännande att spela där så tidigt på säsongen! Helt klart blir att man får nöta långa- och mellanjärn lite extra under veckan inför tävlingen för där blir det inga drives från tee!
 
Det här betyder att säsongen inleds med följande planerade tävlingar:
 
13 April           - GGF Order of Merit Omg 1, Gullbringa Open
26 April           - GGF Seriespel Omg 1, Särö Gk
27 April           - GGF Order of Merit Omg 2, Lycke Open
4-5 Maj            - SGF SeniorTouren Omg 1, Varbergs Gk
18-18 Maj        - SGF SeniorTouren Omg 2, Kinds Gk
24 Maj             - GGF Seriespel Omg 2, Torrekulla Gk
1-2 Juni           - SGF SeniorTouren Omg 3, Torreby Gk
6 Juni              - GGF Order of Merit Omg 3, Gothenburg Tingstad Open (Albatross)
14 Juni            - GGF Seriespel Omg 3, Sisjö Gk
 
Till detta ska läggas lite herrgolf som kommer att spelas "när det passar". Beroende på var vi är, så kommer jag att spela lite onsdagar på Mölndal och lite torsdagar på Lysekil-Holma. På Mölndal blir det ihop med kompisen Ch, och jag har väl egentligen två mål med detta. Dels att hålla ihop det till att bli vettiga träningsrundor, men också blanda in glädjen och se till att ha kul som rackarn!
 
Dessutom, har jag tänkt tanken att få ihop ett tävlingsresultat för den totala herrgolfen i år. Det betyder att jag behöver spela 2 onsdagar per månad plus Summer Classic som ersätter i Juli. Vore kul att se om man kunde ta sig till slutspelet som verkar kul, men som jag missat varje år.
 
Under hösten ser det lugnare ut. Tre omgångar seriespel förstås, medan SGF-touren åker norrut vilket gör att jag inte kommer att spela omgång 4 och 5. Omgång 6 spelas sedan i slutet av september i Jönköping och det känns lite i längsta laget. Samtidigt spelar H40 på Albatross vilket är en bana jag verkligen gillar, så jag kanske spelar där istället?
 
Det som tillkommer är ju också KM och DM, och i DM finns det ju möjlighet att spela flera klasser. Hur det blir med det i år vill jag inte bestämma nu, men H50 är ju förstås helt givet att spela! Vilket förmodligen blir detsamma för KM. Min grundtanke är att prioritera min klass, så... eventuella starter i Elit-tävlingar som OoM eller Elit-DM/KM är i "vi-får-se-kategorin".
 
 
Ett är säkert i alla fall! Att fjolåret var något av en katatrof rent tävlingsmässigt och jag spelade rent allmänt rätt risigt på tävlingar. Bara enstaka rundor som var "okej" och jag vill förstås göra bättre ifrån mig i år.
Men... vi får se... Jag måste ha kul med min golf, och trivas med mitt liv och golfen kommer aldrig upp på plats 1 i prioriteringslistan, så... vem vet? Jag kanske spelar upp mig till hcp 8 i år, och då får det vara så!
 
 
 
 
 
Till top