Vinterträning #2

Mitt eget spel / Permalink / 0
Träningsmängden är låg just nu, men det känns ganska skönt! Lite putträning har det blivit, men också en vunnen greensome-tävling och en helt okej scramble på Holma.
 
Efter min tunga säsong har det känts skönt att ta ett steg ifrån golfen. Att "vila sig i form" kanske inte är så dumt, även om jag inte släppt golfen helt. Några få pass har det blivit men också två tävlingar under november månad!
 
När det gäller putträningen har jag lagt fokus på distanskontrollen. Det är som jag ser det, den viktigaste parameter för just mig att jobba på just nu. Mina problem på greenerna är uppenbara, min lag-puttning är direkt svag. Alltför många gånger har jag haft till synes enkla tvåputtar från inte alls särskilt svåra avstånd, men inte lyckats sätta rätt fart på bollen och tack vare det - treputtat!
 
En övning jag kört, är att stega upp tre olika avstånd, och med tre bollar från varje position slå puttarna förbi hål, men kort om siktpinnen två fot bakom hål. Målet är att alla bollar ska vara i hål eller mellan hål och siktpinnen. Det känns som en bra övning och det är något jag kommer att fortsätta jobba med. Det blir förstås svårt nu under vintern, men så länge marken är bar från snö så kan jag träna detta när vi kommer upp till Holma som har fina greener så länge de är snöfria.
 
Det har också blivit två tävlingar i November. Dels lyckades jag och stuggrannen B-O vinna en Halloween-Greensome på Holma. Jag tycker faktiskt det är ganska vasst att gå på 76 slag brutto (+3) ihop med en 12-handikappare i greensome. Spelet kändes inte så bra som resultatet kan låta påskina, men vi kompletterade våra utslag på ett bra sätt och satte våra chanser. 
Den andra tävlingen spelades nu i helgen, en 4-manna scramble som gick helt okej. 64 slag känns som det resultat vi skulle ha.
 
För egen del så kändes spelet inte särskilt bra. Ganska lika vid båda tillfällena faktiskt. Man kan ju kanske inte räkna med att ha någon nämnvärd stabilitet så här års, och det hade jag inte heller. Lite för många små-missar, några lite större, men också några hyggliga slag. Puttningen under Greensomen var riktigt bra, men inte riktigt lika vass på scrambletävlingen.
 
TEKNIKARBETE LIGGER FRAM MIG
Kompisen Ka-Tjing filmade min sving under uppvärmningen i lördags, och jag är inte nöjd med det jag såg. Min uppställning var helt ihopsjunken, på tok för låg, mina händer för låga och utifrån det lyckades jag på något sätt svinga upp klubban långt över plan... Hur det går till vågar inte ens jag ge mig in i att analysera, men... någon vettig grund att jobba vidare med är det förstås inte!
 
Jag vet inte om jag ska se det som en tröst? Att det här med uppställningen är något jag funderar kring, och laborerar lite med. Min känsla är att jag blir mer avslappnad och "fri" om jag låter mig sjunka ihop lite. Samtidigt känner jag mig mer ateletisk och "korrekt" om jag reser upp mig lite. Dock...  är det väldigt enkelt att konstatera att jag inte kan sjunka ihop så mycket som jag gör. Det måste helt enkelt ändras!
 
I slutändan, så var det nog en bra sak att jag fick se detta nu!
 
UTRUSTNINGSTANKAR INFÖR 2020
Mina kära Srixon-järn börjar bli trötta. Dessutom har jag haft oturen att slå i några stenar å grejer på slutet så dom känns ganska slitna och fula. Den stora saken är dock att jag känner att jag vill ha en snällare klubba. Eventuellt också med ett skaft som hjälper mig att trycka ner bollbanan en liten aning.
 
En klubban jag sneglar emot är Mizuno JPX 919. Mizuno är ju alltid Mizuno och både Tour och Forged modellen av dessa är intressant. Båda blir ju också mer lättapelade än mitt nuvarande set, och Forged-modellen kanske till och med två snäpp snällare. Frågan är om det kommer att kännas som en Wok-panna när man provslår den? 
Jag har också testa den nya TaylorMade M6-drivern, och den gick oerhört bra för mig! Jag ökade min driver längd med ca 6-7 meter från min egen gamla M2:a när jag testade Titleist TS3, men ca 15 när jag testade M6:an. Nu var det inget stort test, men det ger ju ändå en fingervisning. På wedge-sidan tappar jag hakan över den nya Callaway MD5 Jaws!
 
Men vi får se hur det blir... Det är en oerhört mängd pengar som ska ut, så jag får försöka sprida utgifterna lite, men.... jag kommer att påbörja en förnyelse i bagen.
Till top