Avbrott i satsningen!

Allmänt / Permalink / 0
Min kära gamla M2a gick av i greppet under förra sommaren, och bilden på det får symbolisera det avbrott i min golf som den här märkliga sommaren har inneburit.
 
Även om bloggen legat nere under större delen av sommaren så händer det saker, både i livet och på golfbanan. Mitt nya jobb känns viktigt och inspirerande och det har tagit mycket tid och intressen från golfen. Men nu när jag landat i det nya jobbet stiger suget för golfen igen, men... jag har tappat mycket av det jag hade rent spelmässigt och frågan är nu om jag ska orka ta mig tillbaka?
 
Så känner jag faktiskt... Jag har tränat lite det här året, men alldeles för lite. Jag har spelat alldeles för lite och jag är fortfarande kvar mellan tekniker. Ibland känner jag att jag är på väg åt rätt håll och spelar i bra perioder riktigt fin golf, men... dom perioderna är numerar både kortare och mer sällsynta än tidgare. Samtidigt, har jag för första gången på flera år gått 9-hålare på flera slag under par, -3 vid ett flertal tillfällen och det ger ju lite blodad tand!
 
Allt som kan sammanfattas med "stabilitet" är borta. Likaså vad gällerl "kontroll". Att sikta på en sida av fairway med drivern känns inte görbart just nu och det är frustrerande att sikta till höger på fairway men missa till vänster. Det är liksom inte jag... Att sikta på en pinne känns oerhört svårt och jag vet knappt ens om jag vågar lita på mig själv att träffa en green från 80 meter. Och så kommer en period med drömslag och 4 birdies på 6 hål...
 
Jag inser att jag vill spela bra golf. Den här "mys-golfen" som jag mestadels pysslat med under den här säsongen är ingenting som landat i mig. Jag tycker det är som roligast när jag spelar bra golf, slår sköna och bra slag och har tillräckligt förtroende för att strategi och mentalitet ute på banan ska bli reella faktorer. För att komma tillbaka dit, måste jag träna! Massor!
 
Jag har koll på tekniken, men det är svårt att råda sig själv. Man lägger för mycket känslor i värderingarna av det man ser, har lätt att hänga upp sig på fel saker och tappa sin saklighet. När man ger lektioner till andra, har man fördelen att inte känna det som eleven känner och man kan ge sakliga råd som endast spelar till det rent tekniska och golfmässiga. Men, för egen del, så har man ju sina känslor för sina slag och den bollbana man vill prestera. Att då behöva säga något man inte vill höra till sig själv - blir galet svårt!
 
Så... jag har hamnat i tanken på att lägga av med min "satsning" som ändå ligger på is - eller ta upp den igen! Jag har en lång väg att komma tillbaka till där jag vill vara, men... det är ju i så fall för den golf jag vill spela och för den golf jag älskar...
Till top