Inspel med en Pudel!

Mitt eget spel / Permalink / 0
Torreby Slott, vackert ställe och igår spelade jag in inför den tredje deltävlingen på Svenska Seniortouren. Detta ihop med en tvättäkta Pudel!
 
Det var ingen blå himmel under gårdagens inspel på Torreby! Ihållande regn gjorde rundan lite jobbig, men jag fick ju i alla fall en uppfattning om hur banan spelas, och det är ju alltid kul att spela nya banor. 
 
Själva inspelsdelen av dagen gick problemfritt. Om jag ska vara ärlig så tycker jag banan var varierande och kul, men... den saknar valmöjligheter. Det känns hela tiden ganska givet vilken strategi man behöver välja på hålen, så det här med Risk & Reward är inte riktigt i spel på den här banan vilket jag tycker är lite tråkigt. Man kan absolut völja att gå för 3 av par 5:orna, men i två av fallen känns ingången till dom små greenerna så pass trånga att jag tror att det är bättre att ha en liten wedge från 70-80 meter kvar i stället. Men skicket är fint, fairways väldigt fina och bra rull på greenerna trots lite skador på ytan. I stort, en trevlig bana, men visst är den lite överreklamerad?
 
Spelet då? Ja... här kommer Pudeln in i bilden. Efter mina träningspass och herrgolfen i onsdags så känner jag både i spelet och i ryggen att det inte fungerar. Nu är nu, och det är nu jag vill spela golf. Så, gårdagens inspel blev en återgång till det som är "mitt" och spelmässigt blev det också ett stort steg framåt. Inte fantastiskt, men klart mycket bättre än det jag presterat på sistånde.
 
Så, jag skrev att jag måste gå in i teknikträsket, men jag gör en pudel på det! Min teknik är helt okej och jag kan spela fin golf med det jag gör. Jag vet att jag kan slå ett "bättre" grundslag, men jag känner också att det kostar på! Rotationen gör att jag känner av det i ryggen, och så som det är nu, så är det inte värt det!
 
I helgen går den tredje deltävlingen på Svenska Seniortouren, och jag har inte planerat att spela några fler. Eventuellt kan jag ändå bestämma mig för att spela Jönköping till hösten och jag är sugen att spela H40-tävlingen på Albatross bara för att jag gillar banan! Förutom detta, så är det då seriespelet och DM som är de stora målen, och vårt KM kommer jag förstås att spela även om det känns otroligt avslaget. Utöver detta, så blir det onsdagsgolfen med Ch.
 
Så, det finns en del golf kvar att spela, och jag hoppas kunna hitta tillbaka till något som känns bra. Jag vet ju att jag kan och jag måste bara klara av att ta beslutet att hålla mig till det. Det får bli helgens stora mål.
Till top