Ett steg i rätt riktning!

Mitt eget spel / Permalink / 0
Ett stort steg i rätt riktning skapar hopp inför framtiden! Stabilare och bättre på alla sätt, snart lossnar det på riktigt, några fler lika enkla birdies som den på bilden vore dock gött!
 
Förstärkte H40-laget i seriespelet på Delsjön idag och det blev ett stort steg i rätt riktning! Stabilt från tee, helt okej in mot greenerna men okej chippning och bra puttning! 81 slag, efter en tråkig avslutning med trippel, bogey och dubbel på det tre sista är ändå... "okej" för mig just nu!
 
Måste nästan börja med att säga att jag tyckte banan på Delsjö Gk var rolig att spela. Jag har spelat den förut, men det var på en stormig och sjöblöt 36-håls tillställning från vit tee, och banan gjorde inget större intryck på mig då för jag minns inte mycket av banan! Men, den är fin! Skicket väldigt bra, fasta, jämna och snabba greener och fina fairways! 
 
Men, jag tror att man behöver vara lite bättre inspelad på den för att göra en riktigt låg score! Många greener är ganska hårt "formade" och det är lätt hänt att man slår ett, som man tror, helt okej slag som till slut missar green och tar en sån där avrinningsyta ner till något svårt läge på "short-side". Men, det är lite det som gör att jag känner mig nöjd med dagens runda. Jag slog många av mina slag ungefär som jag tänkt mig, men fick kanske inte riktigt alltid den utdelning jag tänkt mig. Statistiskt sett hade jag för få fairwayträffar och för få greenträffar, men det var inte att jag slog dåliga slag. Mina nya Callaway-järn går en aning längre än mina gamla, och banan var hård och gav långa studsar och mycket rull, så... en del fairwaymissar fick jag för att jag slog en bra järn 4a genom run-outen 220 meter från tee, och så långt är jag liksom inte van att slå! Observera, att det nu kunde vara både nedför och medvind, så... jag menar inte att "skryta" på något sätt. Men jag hade samma problem med inspelen. Jag kunde välja en klubba som jag tänkte skulle landa på framkant och kicka fram emot flaggan och sedan stanna kort och ge mig en uppförsputt, men istället carra 4 meter bakom pin och rulla av greenen. Och det är en sak, att även om statistiken ser mörk ut, så var det väldigt små missar, och jag vet inte hur många gånger jag har puttat från fringen idag. 10? Statistiskt sett hade jag bara 4 greenträffar, men har bara slagit 3 chippar (och 2 bunkerslag) så... okej ändå?
 
För det var inte lätt på något sätt. Vinden hade en klar inverkan på spelet, och de hårda snabba greenerna var inte lätta att få fast bollen på, så... totalt sett så tänker jag vara nöjd med dagen! Jag narrar mig själv lite och säger att det bara blev en trippel och en dubbel, så... vi får väl hoppas att dom försvinner helt på DM på söndag!
 
Fortfarande nöjd med klubborna, dom går längre än mina gamla, men jag bör nog fixa lie'en på dom ändå. Jag känner att jag får "jobba" lite för att hålla linjen med dom. 
Till top